Εργασία 4 Flickr

Standard

Πώς διαφέρει από το Facebook όσον αφορά το διαμοιρασμό των φωτογραφιών;

Τι είναι το Creative Commons και με ποιο τρόπο η συνεργασία του με το  Flickr μπορεί να εμπλουτίσει τη μαθησιακή διαδικασία;

Το Flicker είναι μια ιστοσελίδα η οποία δημιουργήθηκε  για να φιλοξενεί φωτογραφίες και βίντεο.  Το Flickr  ενσωματώνει τη λογικήτης ανταλλαγής και της διαμοίρασης φωτογραφιών και βίντεων σε μια διαδικτική κοινότητα. προσφέρεται δωρεάν με μόνο περιορισμότο ανέβασμα εικόνων μέχρι 100 ΜΒ και βίντεο μέχρι 500 ΜΒ συνολικα 90 λεπτά το κάθε μήνα.  αν η εγγραφή στην ιστοσελίδα δεν είναι ενργή για 90 μέρες διαγράφεται αυτόματα από το σύστημα. Το Flickr είναι το μεγαλύτερο αποθετήριο εικόνων που διατίθενται υπο καθεστώς  Creative Commons, φωτογραφίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ελεύθερα χωρίς την άδεια του δημιουργού τους. Η Creative Commons αφιερώνεται στην επέκτασητου εύρους των πνευματικών δικαιωμάτων/επιτρέπει στους δημιουργούς να δηλώσουν με εύκολο και γρήγορο τρόπο, ποια δικαιώματα παραμερίζουν προσ όφελος άλλων δημιουργών.

Το φλίκερ διαφέρει από το facebook στον διαμοιρασμό των φωτογραφιών. Στο Flickr ο χρήστης μπορεί να περιορίσει ποιός θα πάρει την φωτογραφία του ένω στο facebook όλοι οι φίλοι μας μπορούν να κατεβάσουν και να έχουν την φωτογραφία μας στον υπολογιστή τους , αυτό ίσχυει στην περίπτωση που δεν θα περιορίσει κάποιος από εμάς για το ποιος θα βλέπει την φωτογραφία μας εκτός κι αν το έχουμε μόνο σε σε φίλους αλλά και αυτόι οι φίλοι να είναι γνωστοί. Στο Flickr μπορεί κάποιος να δημιουργήσει private groups και να διαμοιράζεται το υλικό ένω στο facebook μπορούν όλοι οι φιλόι σου να το κάνουν.

Το υλικό που ανεβαίνει στο Flickr μπορεί να διαμοιραστει με τρεις τρόπους: α) απόρρητο- private δηλαδή μόνο ο χρήστης να μπορεί να το δει, β) το διαμοιρασμό στους φίλους και την οικογένεια και γ) δημόσιο (όλοι οι χρήστες  να μπορούν να το δούνε και να σχολιάσουν).  επίσης επιτρέπει τη δημιουργία ετικετών, με αυτό τον τρόπο το υλικό που ανεβαίνει στη σελίδα  είναι εύκολο να συνδεθεί με υλικό παό άλλους χρήστες να ανζητηθεί και να εντοπιστεί μέσω των μηχανών αναζήτησης.  ολοκληρώνοντας το  Flickr επιτρέπει το σχολιασμό σε συγκεκριμένα σημεία των εικόνων.

Πιστεύετε ότι το Flickr είναι ένα εργαλείο που είναι κατάλληλο για τις ςκαπιδευτικές πρακτικές;

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s